/Veganistische pizza

Vegan pizza, goed voor jezelf en voor de dieren

Een vegan pizza is even wat anders. Bij pizza denken we toch al heel snel aan de klassiekers. Dan hebben we het over de klassiekers met tomatensaus, een halve kilo kaas erop (bij wijze van spreken) en wat basilicum. Of met tonijn, salami of prosciutto. Maar het kan ook anders! Als je een vegan levensstijl hebt of als je af en toe wat minder dierproducten wilt eten, dan kan ook pizza tot je dieet behoren. Een vegan pizza is heerlijk en je kunt eindeloos variëren met toppings.

healthy rebel

De lekkerste vegan pizza’s

Als je graag gezond bezig bent, dan kun je het beste kiezen voor een pizzabodem waar groenten in zitten verwerkt. Zo krijg je minder snelle koolhydraten binnen en meer groenten die je lichaam goed kan gebruiken! De meest voorkomende pizzabodem is een vegan bloemkool pizza. Deze vega pizza is (grotendeels) gemaakt van bloemkool. En daar proef je dus mooi niks van! Zo kun je heerlijk genieten.

Ook heb je bij Magioni bodems van courgette en paprika. De pizzabodem met paprika geeft een leuk kleurtje, deze is namelijk rood. De courgette pizzabodem heeft de neutraalste smaak van allemaal en kun je beleggen met wat je ook maar wilt. Zoet, hartig, you name it.

Pizza zonder dierlijke producten

De grootste uitdaging bij een vegan pizza is om deze te maken zonder dierlijke producten. Het ging al even over de halve kilo kaas die vaak op een pizza zit, maar die moet je bij een veganistische pizza vergeten. Vervang de kaas voor een pesto van basilicum of zongedroogde tomaatjes. Een ander goed alternatief om het wat smeuïger te maken is door er hummus op te smeren. Zo breng je gelijk veel smaak aan! Een pizza met gegrilde groenten en hummus is dan ook een grote favoriet van velen. Of wat dacht je van een vegan pizza met pesto op basis van basilicum, courgette en vegetarische kipstukjes? De combinaties zijn eindeloos.

Grootste voordeel van een vegan pizza

Een groot voordeel van een veganistische pizza is dat je er zonder schuldgevoel van kunt genieten. Je laat de dieren met rust en je krijgt veel groenten binnen. Bovendien krijg je ook veel minder snelle koolhydraten binnen, dus je bloedsuikerspiegel stijgt of daalt niet te snel na het eten van een vegan pizza. Na een work-out in de sportschool, een avondje stappen met vrienden of als lekkere snack op de borrelplank. Je kunt écht guilt-free genieten.