/Vegetarische pizza

Vegetarische pizza, zo makkelijk kan het zijn

Ben je op zoek naar variaties voor een heerlijke vegetarische pizza? Mooi. De keuzes voor een vega pizza zijn eindeloos. Want een pizza hoeft heus niet altijd met vlees te zijn. Sterker nog, juist met een pizza is het makkelijk om het vlees te vervangen voor andere producten. Nieuwe smaakcombinaties zijn zo gemaakt. Of je laat het vleesproduct gewoon weg. En zo hebben vegetarische pizza nog tal van andere voordelen!

healthy rebel

Vegetarische pizza betekent geen dierenleed

Het grootste voordeel van een vegetarische pizza is dat je geen dieren eet. De voedselindustrie is enorm veranderd in de afgelopen twintig jaar en helaas betekent dat niet dat er beter wordt gezorgd voor de dieren die in de winkel komen te liggen. Sterker nog, dit is alleen maar slechter geworden. Vaak is het gewenning van mensen om toch voor een stukje vlees te kiezen. Bij Magioni zijn we daarin al compleet veranderd. Onze groenten pizza’s zijn namelijk volledig vega. Beter voor de dieren en beter voor jezelf.

Nieuwe smaakcombinaties

Als iets niet meer is, dan komt er wel iets anders voor in de plaats. Soms kan het zo simpel zijn! En dat geldt zeker voor het beleg van je vega pizza. Nieuwe smaakcombinatie worden makkelijk gemaakt. Wijk af van de klassieke smaken en je zult verrast zijn wat je nog meer op je pizza kunt doen! Zo is een pizza met geitenkaas, dadels en balsamico azijn fantastisch. Of wat dacht je van een pizza met jackfruit? De ideale vervanger van vlees tegenwoordig! Dit fruitsoort heeft een vleesachtige structuur en geeft een licht zoete smaak aan je pizza. De ideale tegenhanger van een pittige tomatensaus bijvoorbeeld. En als je je liever in Oosterse sferen waant, dan is een pizza met bimi, tempeh en teriyaki saus de uitkomst.

Vega pizza met extra groenten

Een vegetarische pizza nóg gezonder maken? Het kan echt. Want een pizzabodem hoeft zeker niet alleen maar uit bloem, gist en water te bestaan. De Magioni pizza bodems bestaan grotendeels uit groenten. Zo heb je het paradepaardje, de bloemkoolpizza bodem. Maar ook de courgette pizza en paprika pizza zijn favorieten. Doordat een groot deel van het bloem vervangen is, krijg je minder snelle koolhydraten binnen. En dat betekent dat je zelfs na een work-out guilt free kunt genieten van een pizza! Ook een avondje hangen op de bank met een pizza in de hand gaat er heel anders uitzien. Want pizza eten moet vooral leuk en lekker blijven. En met een veggie pizza is dit niet anders.